"Näthatet"

Tänkte skriva några rader om det så kallade näthaten som är på tapeten i både politiska och träningssammanhang. 

 

Till och börja med kan jag upplysa de som inte är vet att jag fick ta emot en hel del skit för någon månad sedan i och med en Facebook-bild. Detta var såklart inte det roligaste. Typen av kommentarer jag fick där var av mindre angenäm karaktär. Bilden kom från början från arayz fanpage på Facebook och spred sig sedan. Det sista jag vill i situationer som dessa är att dra fram martyrkortet. Jag är fullständigt medveten om "riskerna" med att ha en massa bilder ute på nätet, det är alltså något jag är helt beredd på. "Ger man sig in i leken får man leken tåla"- Kommer väl till pass här. Alltså, jag brydde mig inte överdrivet mycket, det kom inte som en chock att folk skulle ogilla mig. 

 

Oavsett vad man skriver tycker jag att man har sin rätt att skriva det. Självklart är det inte kul för folk att behöva bli anklagade och smutskastade av en massa blekfeta misslyckanden till människor. Men motsatsen till att folk får skriva vad de vill är censur och censur är ingenting jag någonsin vill se i Sverige. Folk får gärna skriva böcker om hur dålig jag är, så länge vi har yttrandefriheten kvar, den ger mig i alla fall en möjlighet att ge svar på tal. 

 

Vidare "näthat" kan vara ett av de mest urvattnade begrepp jag hört. Begreppet används i min uppfattning främst av vänsterkvinnor som anser sig vara förolämpade så fort någon säger emot deras politiska uppfattning. Kritik bör inte förväxlas med hat. Exempelvis kommer jag inte bli upprörd om någon ifrågasätter min träningsfilosofi, speciellt inte om personen i fråga backar upp sina påståenden med relevant forskning/empiri. Min poäng här är att en diskussion över internet ofta kommer att vara hätsk men så länge det är en diskussion finns det ingen anledning att börja gnälla över hat. 

 

Med detta sagt så tycker jag att folk som sitter och skriver meningslöst skit kan dra åt helvete. Kommer de med åsikter som de stödjer på någonting konkret kan jag däremot ta dem på allvar. 

 

/Mackan

 


Kommentarer
Postat av: Mike

Tycker att det är fruktansvärt tragiskt hur många människor utrycker och beter sig på nätet om jag ska vara ärlig. Håller med dig helt, det där med kritik och att det måste finnas någon mening med kritiken. Fan helt otroligt hur tappade och okunniga vissa av de som uttalar sig är.

2013-02-12 @ 22:23:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0