Terminstart, vad ska jag äta?

Sommaren är slut och nya rutiner ska skapas. 
 

Följande är ett exempel på hur en dag kan se ut matmässigt.
 
Uppvaknande-12: Jag äter som sagt inte frukost. Om du känner att din mentala prestation påverkas negativt utan mat kan du alltid dricka en kopp kaffe eller två. Jag tar en koffeintablett samt dricker grönt te under föreläsningarna. 
 
12-14 (beroende på schema/lunchrast): Första målet: Satsa på mycket protein här (äter as I write mitt första mål som består av en proteinshake, 200 g keso blandat med 100 g kesella och naturella nötter). Alternativ kan vara en tonfisksallad (eller valfri sallad), äggomellet eller en kvargmix. 
 
 
16-18 (beroende på när du tränar): 1-2 frukter och en stor kopp kaffe 30-40 minuter innan gymmet. På vilodagar kan du antingen vänta till middagen eller ta något vettigt mellanmål. 
 
 
18-20 (återigen beroende på när du tränar): Direkt efter träning är det som vanligt dags för kolisar och protein. Som mitt förförra inlägg visar äter jag här ris och kyckling, men välj en kombination av kolhydrateroch protein som passar dig bäst. På vilodagar rekommenderar jag att du äter mer fett och mindre kolisar. Lägg gärna till sallad till målet för att få i dig vitaminer och annat. 
 
 
20-22 (Om du fortfarande är mätt från middagen finns det ingen anledning att äta mer innan sängdags): Naturellt jordnötssmör tillsammans med en shake brukar vara populärt här. 
 
 
 
Var även noga med sömnen så att du hinner såväl återhämta och bygga upp kroppen som att hålla den mentala skärpan på topp!
 


/Mackan

Kommentarer
Postat av: simon

Vad ligger du på för underskott under din diet? :)

2012-09-10 @ 21:41:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0