Snart klar!

Tycker vanligtvis att det är gay att skriva personliga saker men ville bara förmedla hur jävla mycket jag längtar till på söndag då jag får äta hur mycket jag vill! AOOH! Mängden kolisar som kommer finnas i min kropp på kommande söndags gympass är heroiska. Trycket dessa kommer ge kommer vara sjukt. 
 
Hur som helst, dagens tips: Håll dig sysselsatt med någonting annat medan du deffar så att du inte bara tänker på hur jävla hungrig du är hela tiden. 
 
 
 
Varvar studier med Assasins Creed for the win. 

Blåbärspannkakor

Idag tänkte jag gästspela lite med ett recept som uppskattats mycket av min bättre hälft så här under defftider. Då Marcus kör periodisk fasta drog jag på med lite extra kalorier, men detta recept kan ätas både under bulk och deff beroende på hur mycket du gör/fettmängd etc. Jag mätte/vägde inte ingredienserna så det är rätt mycket höftande här nedan, så om någon är sugen på att prova receptet själv är det bara att mixtra efter tycke och smak. Om jag inte tränat brukar jag göra en variant utan havregryn. Kan tänka mig att vetekli eller liknande passar utmärkt att använda istället för grynen också.
 
Proteinpannkakor med blåbärssmak
3 ägg
1 dl havegryn
20 g proteinpulver (jag körde Fitnessguru jordgubb/vit choklad)
50 g kvarg
Blåbär
~15 g smör
 
Hallon- och blåbärsröra
200 g kvarg
20 g proteinpulver (jag körde Fitnessguru jordgubb/vit choklad)
Hallon & blåbär
35 g mjölk
Stevia strö om extra sötma önskas (går säkert lika bra med annat sötningsmedel)
 
Mal havregrynen i en matberedare så att det blir som ett havremjöl. Vispa sedan ihop samtliga ingredienser utom smöret. Stek pannkakorna på medelhög värme (~7/10) i smöret. Se till att inte göra dem för stora då det kan bli svårt att vända dem i så fall. 
 
Blanda sedan ingredienserna till kvargröran. Om du som Marcus hatar kvargklumpar kan du använda matberedare även här. Jag varvade pannkakor med kvargröra för att få en pannkakstårtsliknande känsla, och avslutade med ett tjockt lager röra toppat med extra hallon, blåbär och lite stevia strö ovanpå. 
 
 
Och ungefärliga näringsvärden för den som är intresserad:
 
Vikt (gram) Livsmedel Kalorier Protein Fett Kolhydrater
165 3 ägg 233 20,5 16,5 0,5
40 Havregryn 148 5,5 3 25
20 Proteinpulver 81 15,5 1 2,5
50 Kvarg 35 6   2
  Blåbär        
15 Smör 108   12  
  Totalt 605 47,5 32,5 30
           
200 Kvarg  140 24,5 1 8
20 Proteinpulver 81 15,5 1 2,5
  Hallon & Blåbär        
35 Mjölk 15 1 0,5 1,5
  Stevia        
  Totalt 236 41 2,5 12
 
/Fia
 

Deffmat.

 
Den övre bilden är min kära flickväns, eftersom hon till skillnad från mig tränat dagen ifråga så består middagen även av kolhydrater i form av coscous. Min middag består av en lite större laxbit och kokt broccoli. Kokt brocolli är väldigt underskattat, grymma värden + en helt okej smak! Lax är måhända inte den optimalaste av måltider under deff pga dess höga fetthalt men innehåller i övrigt bra nutrienter. 
 
 
En klassisk tonfisksallad. Kalorisnålt och (relativt) mättande, grönsaker tar upp stor plats i magen vilket leder till en ökat mättnadskänsla, de innehåller som bekant även väldigt lite kalorier vilket vi under deffen eftersträvar. Ingredienser: Tonfisk (150 g), en halv gullök, isbergssallad, en tomat, en avokado.
 
 
Vitlöksomellet:Hur enkelt som helst att göra, bra för immunförsvaret! Ingredienserna är som bilden anger vitlök och ägg! Tillsätt gärna någon krydda (vitlökssalt i mitt fall)!

2 veckor kvar!

Om två veckor går jag upp på scenen! Har fortfarande en del fett kvar att ta bort. Samtidigt måste jag jobba med poseringen, vilket är lite knepigt med tanke på att jag egentligen inte har någon vettig stans att göra det på! I övrigt känns formen bra, känner mig fortfarande grov och har lyckats hålla mig frisk under hela hösten. Som det är nu längtar jag som f*n till December då jag påbörjar min bulk, kommer att göra upp ett nytt schema som jag kommer publicera här när det är klart!
 
 
Har som sagt en del kvar att ta bort för att nå tävlingsform, detta kommer krävas 2 intensiva veckor av disciplin och vilja! 
 
Idag är det rygg, biceps, hamstrings, vader och mage. Kommer även att öka kaloriintaget en smula för att sänka det kraftigt söndag och måndag (vilodagarna).
 
Fullt ös!
 
 

Förberedelser inför Decembercupen!

 
Poserar för fullt, här ovan med Rob Harris (vinnare av Lucia förra året -90 kg i Bodybuilding!
I övrigt siktar jag på 2 promenader a 45 minuter per dag (alternativt 1 längre promenad). Kör internsivare pass. Fortsätter succesivt att dra ner på kaloriintaget. 
 
Till er som frågat angående vilket schema jag kör! Just nu kör jag ett temporärt schema, kommer att bygga ihop ett vettigare och intensivare schema i December!
 
Angående sumomarklyft: Känns det bättre i ryggen av det så är det bara att köra på! Det kommer att ta mer på benen och eventuellt lite mindre på ryggen. Men om man känner att man har energi kvar i ryggen (fileerna/ländryggen) finns ju alltid stående rodd som är en utmärkt övning! Vidare har sumomarklyften de flesta av vanliga marklyfts goda attribut: Nämligen att du tar i med så pass mycket muskler! Slutsats: Kör på med sumomark om det känns skönare, är en utmärkt övning!
 
Nu blir det till att pumpa bröst med Martin the beast Bengtsson!

Skönt inlägg av kvinnlig bloggare om en tjockis.

Hittade precis följande otroligt roliga blogginlägg. 
 
http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=2272998
 
Där är länken till artikeln. 
 
 

Mackans analys: Jag håller helt och hållet med skribenten. Att denna kvinna som tränat sedan 1999(!) nöjt ler är för mig helt befängt. 13 år är obeskrivligt lång tid. Att inte hinna ens hinna bli normalviktig under denna tid är otroligt jävla mycket underkänt. 
 
Att hon får vara reklampelare för SATS innebär följande: SATS för dålig PR (ja, det finns dålig pr), bodypump och cycling får dåligt rykte (tjockisar som tränar det?). Sist men inte minst även: Hur fan i helvete kan SATS välja att premiera ett fetto som uppenbarligen inte ens sköter sin kost genom att låta henne vara med i reklamen. Varför inte välja någon som faktiskt lagt ner den tid och energi som krävs för att vara i riktigt bra form istället? Blir lite som en omvänd pomperipossaskatt fast med prestationer istället för pengar där du får uppmärksamhet för att du inte sköter dig istället för att du uppvisar en enorm disciplin och vilja. 
 
Missförstå mig rätt; Jag applåderar hennes beslut att gå till gymmet. Jag tycker däremot att SATS är respektlösa mot dem som går de extra stegen kring träningen. Att träna är inte jobbigt, att sköta sin kost året runt, varje dag, är jobbigt. Vidare tycker jag att man på allvar bör nogrannt utvärdera sin träningsplan om man ser ut sådär efter 13 år. 
 
Jag ligger på ett kraftigt kaloriunderskott och är arg och stör mig på det mesta. Om du, Josephine, läser detta så ger jag dig fram till Maj nästa år för att säga in your face till mig genom att visa upp en riktigt skarp fysik.
 
 
/Mackan

Ätardag!

Har mina ätardagar på lördagarna. I våras åt jag lite vad jag kände för. Nu med tävling på gång så har jag dock ett lite striktare matschema även under ätardagarna. 
 
 
Under mina ätardagar siktar jag på att hålla nere både fett och protein (!) och öka kolhdýdratsintaget kraftigt. Eftersom jag vill undvika fett i högsta möjliga mån går jag miste om det som jag egentligen vill äta under ätardagarna, nämligen bakelser, bullar, munkar etc, då dessa tenderar att innehålla sin beskärda del fett. 
 
Som tur är har jag dock en optimal flickvän som förser mig med vettig och god mat! 
 
 
Som bilder visar så siktade jag i lördags på att få i mig kolhydraterna från stora mängder ris. Laddade även under dagen (innan ryggpasset) med mackor (älskar bröd). 
 
4 veckor kvar till tävling, därefter är det jul och så jävlar blir det att ladda med energi och pumpa! 

RSS 2.0