Nya rutinen!

Har under sjukdomen funderat ut ett nytt schema som jag ska köra på.Siktar på att köra 4 dagar i veckan (min kropp klarar inte mer vid ett kaloriunderskott). Uppdelningen kommer i stort sätt vara samma som tidigare.
Pass 1: Bröst, baksida axlar

Pass 2: Ben, mage

Pass 3: Bröst, axlar 

Pass 4: Rygg, biceps och triceps. Detta pass kommer att befinna sig på lördagar och kommer att sammanfalla med min ätardag.Fokus på bröst: Som ni märker så väljer jag att träna bröst två dagar i veckan. Detta beror (som tidigare nämnt) på att jag har kommit till ett stadie där jag inser att brösten släpat efter utvecklingen, medan axlarna och vingarna (som nästan alltid ses i kontrast när man kollar på överkroppen) har haft en bra utveckling. Eftersom jag vill uppnå en bra symmetri måste jag således fokusera mer på brösten. Tänk även på detta när ni läser andras scheman, de är oftast individanpassade och fungerar därför olika för olika individer. 

Ätardag: På lördagar kommer jag ha en ätardag då jag, som namnet antyder, äter mer än under de andra dagarna. På denna dag kan jag även äta sådant som jag inte skulle äta annars (äppelpaj, kladdkaka etc). Det är alltså en högkaloridag eller rättare sagt en högkolhydratsdag där jag laddar upp kroppen med energi. Det viktiga är att fortfarande försöka vara smart i sitt ätande, exempelvis så kommer jag inte äta en äppelpaj med grädde, då detta skulle innebära en kombination av fett och kolhydrater. Däremot så äter jag gärna en äppelpaj (ok, inte en hel). En ätardag kan även tjäna som en motivationshöjare, om man går runt och är hungrig hela veckan kan det vara en tröst att veta att man för "lördagsgodis" på lördagen. Vidare så försöker man genom att ha en ätardag lura kroppen att det är goda tider och på så sätt förhindra (eller fördröja rättare sagt) att ens metabolism sänks. 

Att tänka på vid ätardag: Var fortfarande smart i ditt energiintag. Försök lägga mycket av kolhydraterna innan och efter träningen, ät helst inte kolhydrater innan sängdags och håll igen på fettet (det lägger vi på vilodagarna då vi håller kolhydratsintaget lågt). Slutligen: Gå inte överstyr med ätandet! Även om det är okej att äta exempelvis godis så är det inte gynnsamt att äta 5 kg godis. Undvik också lakrits och transfetter då det kan sänka TESTOT!

Rygg, biceps och triceps på samma pass. Den observante lägger märke till att jag flyttat mitt tricepspass från bendagen till ryggdagen. Detta är av anledningen till att jag vill korta ner bendagen då den tidigare tagit väldigt mycket tid i anspråk. På lördagen däremot, då jag är fullproppad med energi, går det bra att köra en till muskelgrupp. /Mackan

Kommentarer
Postat av: Karl

Riktigt schyst fysik där, bra jobbat!! Skulle vara intressant att se lite vilka övningar, vikter osv, som du använder på passen. Kanske också stats i de tre stora, fortsätt inspirera!!

2012-03-29 @ 16:31:31
Postat av: Hannah

Håller med ovanstående, riktigt bra fysik! Jobbar du eller pluggar? Är så imponerad över att du orkar ha motivationen uppe att träna så mycket. Önskar att jag också hade det...

2012-03-30 @ 18:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0