En sammanfattning av min träningshistoria!

Bjuder idag på ett inlägg dedikerat till min träningshistoria. Inlägget är saxat från det mail jag skickade in till BODYS talangjakt då de ville veta mer om de ansökandes bakgrund.


Träningshistoria

"Precis som alla andra pojkar och flickor spelade jag under min barndom fotboll, vilket var det viktigaste i världen på den tiden. Vi var dock för få spelare för att ta steget till 11-mannaplan vilket gjorde att laget lades ner och jag började istället med traditionell ju-jutsu som jag tränade ca två gånger i veckan i drygt ett och ett halvt år. Intresset för detta avtog med tiden då det varken var fysiskt krävande eller utvecklande, istället började jag besöka gymmet med samma frekvens som tidigare aktivitet, med samma frånvaro av riktigt engagemang bör tilläggas, på den tiden handlade det mest om att göra situps, slå på boxningssäcken och snacka med kompisarna, och i bästa fall få in ett set bänkpress.

När jag började gymnasiet i en annan kommun (Täby- är ursprungligen från Vallentuna) började jag även på en närliggande thaiboxningklubb (Strike Boxing Club), valet av just thaiboxning var vid tidpunkten given då K-1 var populärt och jag precis som många andra växt upp med Jet Li och Jackie Chan som rollmodeller. Thaiboxningen fångade verkligen min passion och jag tränade det tillsammans med brasiliansk ju-jujtsu (som tillkom på klubben strax efter jag börjat) i fyra terminer. Efter detta tränade jag sporadiskt på gym (ungefär samma upplägg som tidigare förutom att jag varierade mig mellan sit-ups, bicepscurls, benspark och sittande militärpress, vilket var i princip det jag kunde). Detta sammanföll med den sista terminen i gymnasiet då fokus snarare låg på fester i första hand och läxor i andra hand. Efter studenten började jag förbereda mig för värnplikten genom att fortsätta gymma och även löpträna för att få upp konditionen.

Värnplikten var som sagt ett rejält test både fysiskt och psykiskt och upplevelsen har både lärt mig disciplin och en mersmak för fysiska ansträngningar. I min pluton hade jag flertalet kunniga och hjälpsamma personer som visade mig hur det gick till i gymmet. Även om vi inte hann med så många pass som hade varit optimalt lärde jag mig ändå en del grunder samt fann den verkliga kärleken till gymmet (till skillnad från mitt tidigare planlösa svingande med vikterna).

Efter värnplikten var prio ett att hitta ett bra gym vilket jag även gjorde. Min bror som gymmat stadigt i ett antal års tid var till stor hjälp då han skrev ihop ett bra träningsschema som jag senare byggde vidare på i takt med att min kunskap växte. Vid denna tid (drygt två år sedan) började jag även sätta mig in i den mer vetenskapliga delen av träning och kost, vilket är något jag ständigt försöker förbättra. Sedan dess har jag gymmat på (har även kört en del thaiboxning och mma).

 

Varför bodybuilding?

Förra våren tränade jag både thaiboxning och gym då jag kände att sugen efter thaiboxningen blev för stort efter några års uppehåll, till hösten började jag på en mma-klubb samtidigt som jag gymmade. Planen var att köra både och, vilket sedan visade sig vara svårt att genomföra i praktiken då jag kände att utvecklingen blev lidande om jag bara ägna halva kraften åt respektive sport. Jag valde gymmet framför kampsporten av ett flertal olika anledningar, först och främst för att jag känner att kroppsbyggning appellerar till min kreativa och estetiska sida, där man kan se sin utveckling och hela tiden försöka förbättra någonting konkret, sitt utseende, sin kropp. Träningen är en väldigt stor del av mitt liv och jag känner att jag äntligen börjar erhålla en imponerande fysik, vilket jag är otroligt glad och stolt över då jag kämpat hårt för att se ut som jag gör idag. Jag är även en stark förespråkare för ren träning och har aldrig tagit några olagliga eller onaturliga preparat, med detta sagt uppskattar jag verkligen att tävlingen har en anti-dopingpolicy."

Tänkte även inom en kort framtid göra ett större bildinlägg med bilder från olika stadier i min träning!

/Mackan


Kommentarer
Postat av: Blurre

Gick du vidare i den där talangjakten?

2012-03-27 @ 19:47:10
Postat av: Mackan

Tjena! Nej jag var för grov :)."Hur som helst, detta var sjukt svårt. och jag har gått efter två riktlinjer:

1. Inte för muskulös, eller färdig Atlet för typ ett SM. /.../"Antar att jag hamnade i kategorin för muskulös. Tänker nog satsa på Luciapokalen i December i varje fall.Mvh

2012-03-27 @ 20:00:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0