Fråga angående massage!

Fick en fråga angående massage i träningssyfte. Frågan var hurvida massage var positivt, nagativt eller egalt för träningsvärk.För att göra ett långt svar kort så är massage bra i återhämtningssyfte. Massage gynnar musklernas blodcirkulation, som gör att de återhämtar sig snabbare. Massage är alltså bra för den tränande människan. Den optimalaste massageformen är (hör och häpna) sportmassage vilket syftar till att gynna återhämtningen till fullo. 

Däremot så brukar man rekommenderas att inte träna efter en massage (om man är hos en professionell massör), alternativt att man kan komma att känna en viss träningsvärk efter massagen. 

Alltså; Att bli masserad i återhämtningssyfte är gynnsamt för återhämtningen, men se upp för den omvända ordningen alltså en rejäl massage före ett träningspass. 

/Mackan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Training - Im doing it right

2012-02-01 @ 09:20:59
Postat av: Bodypalace

Finns en fantastiskt läsvärd text som handlar om självkänsla i bloggen som jag har fått mailat till mig från en smart tjej.Både hon och jag vill jättegärna att så många som möjligt ska läsa och låtas inspireras. =)Snälla läs först innan du/ni dömer ut det här för en onödig reklamkommentar.

2012-02-01 @ 09:46:52
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: alex

Bodypalace, stod faktiskt inte ut med att läsa hela ditt inlägg. När du i samma andetag beskriver dig sum "elit idrottare" och undersköterska, skriver om myter som kraftig benstomme. Men det säger väll en hel del om kvaliteten på den utbildning du gått och vilken typ av idrott du är verksam inom, schack?Tjockis ursäkten "kraftig benstomme" är så ofantligt lågpannad att jag inte ens tänker börja, jag nöjer mig med att: vill du tappa fett så går det.Att använda BMI är kanske inte det mest sanningsägande instrumentet, för tränade människor. Vilket alla tränade/ muskulösa människor känner till. För överviktiga ser jag inga som helst problem. Och om det finns sjukligt överviktiga i vårt land som lever i villfarelsen att de är sunda så är det inte annat än lämpligt att påtale för dem de faktum att de är feta.Ditt inlägg var bland de dummare jag läst på länge.2012-02-01 @ 18:56:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0