Taktiker inför julbordet!

 
Nu kanske vissa tycker jag är tråkig och anser att man under julen bör kunna unna sig. Detta inlägg och "att unna sig" står dock inte i kontrast till varandra! Jag kommer nämligen precis som alla andra äta som en häst under julen! 
 
En studie som jag inte kommer ihåg var jag läste (tror att Martin Berkhan i sin tur länkade den för en tid sedan) visade att undersökningspersonerna åt mindre vid en buffe med färre valmöjligheter än vid en buffe som bestod av fler val! Detta kan bero på att man vill smaka på allting när det erbjuds så mycket olika saker, vilket kan vara roligt. Om man dock vill bli mätt på mindre kalorier kan det rekommenderas att bara äta det godaste och strunta i resten. Jag var exempelvis på ett julbord häromdagen där jag till min förtjusning hittade en excellent kräftsjärtsröra vilket tillsammans med den sedvanliga laxen fick stå för 90 % av min måltid (hoppade direkt från förrätterna till efterrätterna). 
 
En annan sak som kan tänkas vara en självklarhet är att minska sitt kaloriintag under resten av dagen och att dra ett rejält gympass (kör rygg eller ben) så att maten kommer till störst nytta. Man kan även se julen och allt ätande som den innebär som ett ypperligt tillfälle för att bulka rejält! Kroppen har ju mycket energi att omsätta till både långa hårda pass och till att bygga!
 
Slutligen vill jag även påpeka att nästan all julmat är bra mat, när jag nämner detta tänker jag specifikt på all lax, skinka, ägg etc. 
 
Och ett sista tips: Avstå från alkoholen, alkohol är som bekant inte bra till särskilt mycket. Det gör dig även hungrigare (fyllekäk etc) och försämrar proteinsyntesen och återhämtningen. 
 
 
/Mackan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0