Angående mer frekventa upplägg

"Tjena!
Hur länge har du styrketränat totalt nu och vilket år är du född?
Hur ser du på mer frekventa upplägg? T ex 3-1-3?
Om målet är volym.

Om man har tid och vill vara på gymmet tycker du ett 3-1-3 schema är bättre än en 4-split där man bara kör musklerna en gång per vecka? Jag menar visst växer musklerna under vila, men en hel vecka verkar ju helt onödigt när många studier visar att en muskel är återhämtad efter 24-72 timmar.

Hur tänker du på sånt här?
Har lite ångest över hur jag ska köra. Ta ut en muskel hårt och tungt och vila en vecka eller sänka volymen och köra var 4'de dag!

Hade :)"

Tja! Jag är född 89, en mer detaljerar beskrivning av min träningshistoria hittar du här: http://mackansvarar.blogg.se/2012/march/en-sammanfattning-av-min-traningshistoria.htmlMer frekventa träningsupplägg: Jag tycker att ett mer frekvent träningsupplägg kan fungera väl i många situationer. Detta speciellt under bulk. Mitt tips till dig är att hitta ett schema och hålla dig till det, där målet är att få in så mycket basövningar som möjligt. Resultat kommer från rutiner och långsiktighet, alltså gäller det att hitta ett schema som man trivs med och kan hålla sig till.

Att tänka på vid högfrekvensscheman: Se till att äta mycket så att kroppen hinner med att återhämta sig och bygga upp sig. Vidare brukar jag sikta på att låta musklerna vila 48 h mellan passen, alltså om jag kör bröst på måndag så kör jag det igen tidigast på onsdag.

Slutligen: Du kan med fördel köra ett 4-split och träna 6 dagar i veckan. Passen kommer inte infalla på samma dagar som vid ett fast schema men om detta inte gör någonting är det bara att köra på. Jag skulle, om jag var du, köra ett 4-split (http://mackansvarar.blogg.se/category/grundlaggande-traningsschema.html) och inte knyta passen till vissa dagar utan bara låta schemat rulla på.

Jag hoppas det var svar på din fråga =) /Mackan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0