Blåbärspannkakor

Idag tänkte jag gästspela lite med ett recept som uppskattats mycket av min bättre hälft så här under defftider. Då Marcus kör periodisk fasta drog jag på med lite extra kalorier, men detta recept kan ätas både under bulk och deff beroende på hur mycket du gör/fettmängd etc. Jag mätte/vägde inte ingredienserna så det är rätt mycket höftande här nedan, så om någon är sugen på att prova receptet själv är det bara att mixtra efter tycke och smak. Om jag inte tränat brukar jag göra en variant utan havregryn. Kan tänka mig att vetekli eller liknande passar utmärkt att använda istället för grynen också.
 
Proteinpannkakor med blåbärssmak
3 ägg
1 dl havegryn
20 g proteinpulver (jag körde Fitnessguru jordgubb/vit choklad)
50 g kvarg
Blåbär
~15 g smör
 
Hallon- och blåbärsröra
200 g kvarg
20 g proteinpulver (jag körde Fitnessguru jordgubb/vit choklad)
Hallon & blåbär
35 g mjölk
Stevia strö om extra sötma önskas (går säkert lika bra med annat sötningsmedel)
 
Mal havregrynen i en matberedare så att det blir som ett havremjöl. Vispa sedan ihop samtliga ingredienser utom smöret. Stek pannkakorna på medelhög värme (~7/10) i smöret. Se till att inte göra dem för stora då det kan bli svårt att vända dem i så fall. 
 
Blanda sedan ingredienserna till kvargröran. Om du som Marcus hatar kvargklumpar kan du använda matberedare även här. Jag varvade pannkakor med kvargröra för att få en pannkakstårtsliknande känsla, och avslutade med ett tjockt lager röra toppat med extra hallon, blåbär och lite stevia strö ovanpå. 
 
 
Och ungefärliga näringsvärden för den som är intresserad:
 
Vikt (gram) Livsmedel Kalorier Protein Fett Kolhydrater
165 3 ägg 233 20,5 16,5 0,5
40 Havregryn 148 5,5 3 25
20 Proteinpulver 81 15,5 1 2,5
50 Kvarg 35 6   2
  Blåbär        
15 Smör 108   12  
  Totalt 605 47,5 32,5 30
           
200 Kvarg  140 24,5 1 8
20 Proteinpulver 81 15,5 1 2,5
  Hallon & Blåbär        
35 Mjölk 15 1 0,5 1,5
  Stevia        
  Totalt 236 41 2,5 12
 
/Fia
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0